Dit heb je nodig (p.p.)
- 1 Van Maanen brownie (met stukjes pecannoot)
- 1 bol karamel-pecannotenijs
- Blokjes fudge
- Pecannoten
- Voor de karamel
- 200 gram suiker
- 175 ml verse slagroom
- 50 ml water
- 25 gram roomboter
- Of kant-en-klare karameldessertsaus
Zo maak je het
1 Smelt in een pan met dikke bodem op lage temperatuur de suiker met het water. Probeer hier niet in te roeren, tot de suiker helemaal gesmolten en goudbruin van kleur is.
2 Verwarm in de tijd dat de suiker smelt de slagroom in een steelpannetje.
3 Roer de warme slagroom, scheut voor scheut, bij de gesmolten suiker zodat de suiker de slagroom langzaam opneemt.
4 Haal de pan van het vuur en roer tot slot de boter door de warme karamel.
5 Laat iets afkoelen en schep één eetlepel op een plat bord.
6 Maak met de bolling van de lepel een halve maan over het bord voor een speels effect.
7 Leg in het midden van de karamel de brownie en schep daarnaast een flinke bol ijs. Gebruik hiervoor een warme ijsschep, zo komt het bolletje gemakkelijk uit de schep.
8 Decoreer met gebroken pecannoten en stukjes fudge.